Sommarens roligaste sommarjobb!

Vad skulle du helst vilja välja? Att klippa gräs, sköta om parker eller vara med på ett fantastiskt roligt läger tillsammans med ett gäng barn? Häng med på Sävarcamp!

info@savarcamp.se

Vad får du?

Vi utmanar inte bara barn på Sävarcamp utan vi utmanar även ungdomar. Som ledare på Sävarcamp så lär du dig hur det är att arbeta och får även en ledarutbildning.

Ledarutbildning

Då du arbetar på Sävarcamp så får du en ledarutbildning innan lägret börjar. Den kan du i fortsättningen sätta på ditt CV.

Lära känna

Lär känna både gamla och nya bekantskaper. Då samtliga ledare är i samma åldersgrupp och du kanske gått högstadiet med några.

Arbetslivet

När du arbetar på Sävarcamp så får du en försmak på arbetslivet. Kanske är Sävarcamp ditt första arbete.

Barn och unga

Lägret är ju för barnen som deltar, men även för er unga som arbetar. Ni som är ledare är förebilder för deltagarna.

Pedagogik

Under ledarutbildningen får du lära dig en hel del om pedagogik, vilket du kommer ha nytta av i resten av livet.

Pengar

Vi vet att ungdomar behöver pengar och därför är det en självklarhet för oss att ni ska få lön för tiden som ni arbetar på Sävarcamp.

Varför ska man sommarjobba på Sävarcamp?

Genom åren som Sävarcamp har arrangerats så har vi ett gäng med filmade intervjuer från tidigare ledare om varför de sökt sommarjobb på Sävarcamp eller varför de valt att fortsätta arbeta med Sävarcamp. Här intill kan du se en video med några ledare från föregående år berätta tillsammans med några som arbetat några år med Sävarcamp.

Född 2006? Ansök hos hos Umeå kommun!

Platser lottas om många söker

Tyvärr kan kommunen inte garantera att du får det sommarjobb du vill ha. Söker fler till vissa arbeten än det finns platser, så fördelas platserna genom lottning.

Inget byte av arbetsplats eller period

Sökande som har fått sommarjobb har ibland frågor och önskemål om att byta arbetsplats eller arbetsperiod. Det går tyvärr inte, främst av admini­strativa skäl. Det är också vanligt att många står i kö för att jobba.

Lön 2023

Lönen för 2023 är inte förhandlad ännu.

Två sätt att ansöka

Kul att du är intresserad av att ansöka om sommarjobb på Sävarcamp. Nedan finner du de två alternativen som du kan ansöka.

Umeå kommun

Är du född 2006 så ska du skicka in en ansökan om ferieprao på Umeå kommuns hemsida. Ansökan öppnar vecka 11.

Läs mer och skicka ansökan

Mejla oss

Du kan också söka jobb som ledare genom att kontakta oss. Notera att vi endast plockar in ledare om vi inte har tillräckligt med ledare från Umeå kommun.

"Gemenskapen och samarbetet som bildas för att möjliggöra Sävarcamp är något magiskt och är fantastiskt att se"

Malte Bränström

Projektledare

"Att se hur allt faller på plats och att se gemenskapen bland alla deltagare under hela lägret är för mig det bästa med Sävarcamp"

David Mörling

Projektledare

"Sävarcamp har alltid varit en av de största högpunkterna på sommaren för mig och jag har aldrig haft en tråkig stund när jag har jobbat på Sävarcamp!"

Jonas von Pawel-Rammingen

Projektledare