SÄVARCAMP

Publicerad

Lägerbrev #2 – Sävarcamp 2021

Hallå!

Vad roligt att ditt barn ska på Sävarcamp 2021! Här kommer lite praktisk information angående årets läger.

Vi börjar Sävarcamp tisdag den 22 juni klockan 09:00. Vi välkomnar samtliga deltagare utanför Sävar IKs klubbstuga (Aspvägen 30). Utanför klubbstugan kommer vi ha några registreringsstationer där deltagarna kommer få sina grupper och få veta var deras grupp befinner sig. Det kommer att bli kö till registreringen då vi i år har 133 deltagare på Sävarcamp. Av denna anledning ber vi att ni pratar med era barn och ber dom tänka på avståndet dom håller till andra deltagare. Efter registrering kommer alla deltagare att få möta sin grupp. Ditt barn har hamnat i en grupp tillsammans med någon som de önskat och är född samma år. Grupperna kommer i sin tur att få göra ett antal aktiviteter under lägret.

Det som ditt barn behöver ha med sig på tisdagen och under resten av lägret är:

  • Cykel
  • Cykelhjälm
  • Oömmakläder efter väder (alla kommer få en deltagartröja första dagen som barnet ska ha på sig samtliga dagar under lägret)
  • Sävarcamp ryggsäck (om ni inte har beställt till ert/era barn)

Lunch och mellanmål

Lunch ser annorlunda ut i år jämfört med tidigare och lunch kommer i år att serveras på utvalda områden beroende på grupp. Vi kommer erbjuda alla deltagare pastasallad till lunch alla 6 lägerdagar. Alla barn kommer för detta få egna matkåsor och sporks samt vattenflaska för detta ändamål, det är viktigt att barnen har med sig dessa varje dag. Förra året gav vi också varje deltagare på Sävarcamp en matkåsa och spork. Ifall ni har kvar matkåsa och spork ifrån förra året får ni gärna skicka dessa med era barn under lägret. Mellanmål kommer också att serveras under alla dagar på bestämda platser beroende på vilken grupp.


Tider

Vi möts varje morgon klockan 09:00 utanför Sävar IKs klubbstuga men barnen kommer att få veta mer exakta platser första lägerdagen, därefter åker man ut i grupperna och tar del av aktiviteterna. Lägret avslutas varje dag klockan 15:00 på området runtom Sävar IKs klubbstuga. Ett undantag för detta är sista lägerdagen, onsdag den 30 juni, då avslutas lägret klockan 14:00. Behöver ditt barn hämtning så ber vi att ni ber dem att stanna utanför klubbstugan där de får vänta tills ni föräldrar kommer och hämtar dem. Ledare kommer finnas på plats tills samtliga barn blivit hämtade. Alla deltagare kommer att första lägerdagen få ett pappersschema att ta hem som visar aktiviteter på Sävarcamp och tider under lägret.


Under lägret

Under tiden som lägret håller på kan du hålla dig uppdaterad med information och kolla på bilder eller filmer från dagarna på lägret. Detta gör du på vår Instagram. Om du behöver nå oss av någon anledning eller har frågor får ni gärna mejla oss på info@savarcamp.se eller skriva till oss på Facebook.


Slutevent

Sävarcamp kommer att i år 2021 tyvärr inte arrangera ett slutevent som tidigare år. Detta på grund av den rådande pandemin. Vi hoppas ni förstår och vi ska se till att arbeta hårt för att försöka genomföra ett slutevent för Sävarcamp 2022.


COVID-19

På grund av Coronaviruset har Sävarcamp behövt planeras annorlunda. Vi lärde oss mycket ifrån 2020 och har i år kunnat ha COVID-19 ännu mer i åtanke. På grund av detta kommer såklart utförandet av lägret se annorlunda ut. Sävarcamp 2021 kommer inte att samla alla deltagare och ledare på samma plats under något tillfälle. Detta innebär att vi inte kommer ha något vattenkrig eller något slutevent sista dagen på lägret. Vi kommer att samla barn och ledare i mindre grupper på olika platser och vara utomhus så mycket som möjligt under lägret. Lunch kommer inte som tidigare år att ätas i skolans matsal. Vi ska istället äta utomhus så länge vädret tillåter det. Vi kommer också som tidigare nämnt förse alla deltagare på lägret med deras helt egna matkåsa och spork som är deras för att behålla och använda hela lägret. Vi har handsprit som ledarna för grupperna kommer ha tillgängligt för att se till att alla använder. Mer information för hur vi tänker och agerar med COVID-19 i åtanke finner ni på vår hemsida www.savarcamp.se/corona.

Vi har slutligen beslutat att om ert/era barn är sjuka eller visar symtom för sjukdom ska barnet eller barnen genast åka hem. Vi vill också att barnet stannar hemma för att inte riskera att smitta andra deltagare eller ledare.

Om ert/era barn inte kan komma en eller flera dagar av lägret ber vi er skicka ett mejl till oss så snabbt som möjligt. Vi ser fram emot ett roligt Sävarcamp i år och är taggade på att dra igång.


Övriga frågor

Om ni fortfarande har frågor så har vi besvarat de flesta på vår hemsida www.savarcamp.se/#faq och finns inte er fråga där så kan ni skicka ett mejl till oss på info@savarcamp.se.

Välkommen till Sävarcamp!

Fler
nyheter

Kontakta oss

Om du har några frågor eller andra funderingar så kan du kontakta oss genom att fylla i vårt kontaktformulär så återkommer vi så snart vi kan.

*” anger obligatoriska fält

Namn*