SÄVARCAMP

Publicerad

Sävarcamp uppmuntrar till friluftsliv

Under juni vill Luften är fri (Friluftslivets år 2021) visa att matlagning utomhus varken kräver avancerad utrustning eller mycket att packa. Med små förberedelser och enkla grundkunskaper i ryggsäcken blir måltiden utomhus fantastisk.

Vi på Sävarcamp vill uppmärksamma detta genom att arrangera en friluftslivsaktivitet i samband med årets Sävarcamp. Sävar IK Korpen är en del av Luften är fri och vi vill tillsammans med dem uppmuntra folk till att vara ute, äta ute, sova ute och visa värdet som friluftsliv har. 

Många upplever att laga mat utomhus är krångligt och jobbigt, men det behöver det inte vara. Dessutom smakar maten bättre utomhus.

Friluftslivets år 2021 | Luften är Fri (luftenarfri.nu)

Månadstemat för friluftslivets år 2021 under juni månad är att äta ute som tidigare nämnt. Därför kommer deltagarna på årets Sävarcamp få pröva på att laga mat utomhus med stormkök och muurikka. De kommer få prova på att laga en wok med ingredienser tänkta utifrån gluten, laktosintolerans samt alternativ för de som är överkänsliga för mjölkprotein och vegetarianer. Vi tror det kommer bli en succé, speciellt då maten smakar bättre utomhus. För att inte nämna att alla måltider under lägret kommer ätas utomhus för att minimera smittorisken för COVID-19, såklart beroende på vad det är för väder.

Om du äter ute nu under juni månad så ta en bild och tagga den på Instagram med taggen #ätaute och @luftenarfri.

Fler
nyheter

Kontakta oss

Om du har några frågor eller andra funderingar så kan du kontakta oss genom att fylla i vårt kontaktformulär så återkommer vi så snart vi kan.

*” anger obligatoriska fält

Namn*