SÄVARCAMP

Vad är Sävarcamp?

Sävarcamp är ett aktivitetsläger för mellanstadieelever som ungdomar 16-20 år skapar och planerar själva, för att sedan vara ledare under lägret.

Sävarcamp har en god föreningssamverkan och idén är såväl som att skapa en bra start på sommarlovet för barnen, att även väcka intresse för olika aktiviteter inom både sport och kultur. På senare år så har ungdomarna som jobbat via kommunen tidigare år klivit upp och arrangerar lägret ideellt och i princip helt själva. Med hjälp av en projektledning som även den består av ungdomar.

Sävarcamp bidrar till att barn får prova på en mängd olika aktiviteter som skapar ett intresse för föreningar. Det bidrar även till att barnen har något att göra på dagarna, skaffar sig nya kompisar och utmanar sig själva. Sävarcamp kanske framförallt uppmuntrar till ungt ledarskap, och föreningsliv. Detta gäller inte bara föreningar i Sävar utan vi samarbetar även med föreningar i Umeå, samtidigt som vi aktivt jobbar med att marknadsföra lägret, idén och motiven bakom. Dessutom är lägret betydligt billigare än andra liknande läger för barn, vilket även lockar de som har det sämre ställt ekonomiskt.

Vad vi gör

Vi utmanar barn och ungdomar på Sävarcamp. Här får du nya kompisar och lära känna föreningslivet. Allt planeras av ungdomar och allt är för att skapa ett tryggare Sävar.

Nya kompisar

Som deltagare på lägret bildar du tillsammans med andra en grupp. I gruppen finns både nya personer men även de du redan känner.

Nya aktiviteter

Få möjligheten att prova på nya aktiviteter på lägret. Vi har blandade sport och kulturaktiviteter från både Sävar och Umeå.

Upptäck festivalen

Hela lägret avslutas på kvällen av den sista dagen med Sävarcamp festival.

Planeras av unga

Sävarcamp planeras av en projektgrupp som består av personer som är mellan 16-20 år och tidigare jobbat som ledare på lägret.

Främjar föreningslivet

Ett av Sävarcamps syften är att utveckla samverkan och kontaktytor mellan byborna i Sävar. Låt idrotten möta kulturen.

Tryggare Sävar

Vi arbetar för att skapa ökat välbefinnande för barn och unga i Sävar och deras förmåga att stå emot riskbeteenden.

Våra syften och mål

Klicka på någon av ikonerna för att läsa om våra syften och mål.

Historia

Vi har utmanat barn och unga sedan 2013!

Redan 2012 påbörjades tankearbetet hos några föreningar i Sävar om att skapa ett gemensamt läger.

Resultat blev Sävarcamp som arrangerades 2013 för första gången.

Sedan dess har lägret utvecklats och planeras numera helt av ungdomar som arbetat på lägret tidigare.

Ägare och styrgrupp

De föreningar och organisationer som tillsammans förvaltar idén om Sävarcamp samt de representanter från föreningarna och organisationerna.

Sävar IK

Per Höglund / Niclas Bromark

Sävspel

Simon Lundgren / Elias Viklund

Svenska kyrkan

Per Rylander

Sävaråkyrkan

Frida Hägglund

EFS / Salt Sävar

Isak Samuelsson

Policys

Sävarcamps viktigaste policys har vi tillgängliggjort här på hemsidan för alla att kunna läsa. Klicka på knapparna här intill för att läsa dokumentet.

Möjliggörare 2024

Möjliggörare 2024

Silversponsor

Silversponsor

Bronssponsor

Bronssponsor

BRONSSPONSOR

Mjölksponsor

Bidragsgivare

Statistik

Genom åren som gått sedan 2013 har Sävarcamp samlat in statistik. Både från deltagare, ledare och projektgrupp.

Detta för att använda vid bland annat bidragsansökningar men även för att hålla koll på tillexempel könsfördelning och hur många deltagare vi haft genom åren.

Pressmeddelanden

Senaste nytt från Sävarcamp

Här intill hittar du våra senaste pressmeddelanden. Vi går ut med roliga händelser, viktig information och övrig lägerinformation. Lägerinformation skickas även via mejl till de som anmält sig till lägret.

Lägerbrev

Lägerbrev #3 – Sävarcamp 2024

Hejsan! Imorgon startar andra halva av lägret! Här kommer lite information och påminnelser inför kommande vecka. Först av allt ser vädret ut att bli väldigt soligt och varmt. Så skicka gärna med era barn en extra vattenflaska och en keps eller hatt. En roligt sak som kommer ske är att

Läs mer »
Pressmeddelanden

Festivalen närmar sig!

🎉 Sävarcamp Festival närmar sig! 🎉 Onsdagen den 26 juni mellan kl. 18.00-20.30 är det dags för årets roligaste händelse på Sävar Idrottsplats! Vi har mängder med aktiviteter för hela familjen, inklusive hoppborg, fiskedamm, karaoke, landskamp och mycket mer! 🎈🎤🏅 Ta med vänner och familj för en kväll fylld med

Läs mer »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Utbildning

En långsiktig satsning på utbildning och utveckling av ungt ledarskap. Vi tror att utveckling av ungt ledarskap bidrar till ansvar och personliga färdigheter hos ungdomar. Genom att få ansvar växer man! Genom att ge ungdomar chansen att utvecklas i ledarskap avlastas dagens engagerade föräldraledare och framtida ledarrekrytering underlättas. Vi tror också att 16-åringarna har stor nytta av sina nyvunna ledaregenskaper.

Inbjudande

Att nå barn och ungdomar som idag står utanför föreningslivet och ge dem chansen att nyfiket pröva på och hitta nya intressen. Därav satsningen på ett brett utbud där barn får pröva på saker de inte tidigare gjort.

Föreningsliv

Sävarcamp stödjer föreningslivet i Sävar att arbeta med ett tydligare ungdomsperspektiv, där ungdomar inte enbart är målgrupp utan även deltagare, ledare, initiativtagare och beslutsfattare.

Välbefinnande

Arbeta förebyggande för att skapa ökat välbefinnande, en sundare självbild och självförtroendet som ger barn och ungdomar i Sävar ökad förmåga att stå emot riskbeteenden som droger, skadegörelse och mobbing.

Samverkan

Att utveckla samverkan och kontaktytor mellan byborna i Sävar. Låt idrotten möta kulturen.

Internationellt

Att på sikt få till internationell samverkan kring ledarskap, demokrati, kultur och idrott.

Kontakta oss

Om du har några frågor eller andra funderingar så kan du kontakta oss genom att fylla i vårt kontaktformulär så återkommer vi så snart vi kan.

Missa
inte!

Kvällen den 26/6 2024 så är det Sävarcamp festival mellan klockan 18.00-20.30!